Kattenverjagers met water

Kattenverjager met water

Dit zijn systemen die oorspronkelijk zijn gemaakt om reigers te verjagen, maar die het ook goed doen tegen katten in uw tuin.
Reigers wennen zelfs vaak aan het water, terwijl de kat het vervelend blijft vinden. Een naam waar deze verjagers onder te vinden zijn is ook wel ‘reigerschrik’.

Een voorbeeld is de AquaForte GardenSniper.

Een andere ook goed werkende variant is de PestBye drukspuit kattenverjager

Verder zijn er nog de ScareCrow of de Superfish reigerverjager ‘bird & cat’. Wij hebben hier nog geen ervaring mee en dus kunnen we er u niets over vertellen.

Waarom houden katten niet van water?

Katten hebben over het algemeen een afkeer van water vanwege hun evolutie en hun natuurlijke instincten. Katten zijn afstammelingen van woestijndieren en hebben zich ontwikkeld om te leven in droge en warme omgevingen waar water schaars is.

Een van de belangrijkste redenen waarom katten niet van water houden, is vanwege hun vacht. Katten hebben een vacht die van nature waterafstotend is en hen beschermt tegen het verliezen van lichaamswarmte en het behouden van hun lichaamstemperatuur. Wanneer een kat nat wordt, wordt zijn vacht zwaar en verliest hij zijn isolerende werking, waardoor de kat zich koud en ongemakkelijk kan voelen.

Bovendien zijn katten van nature niet goede zwemmers en hebben ze de neiging om te zinken als ze in diep water terechtkomen. Dit kan leiden tot paniek en angst bij de kat, wat kan resulteren in stress en trauma.

Daarnaast houden katten ook niet van het gevoel van water op hun huid en vacht. Water kan de gevoelige tastharen van katten nat maken, wat hun vermogen om hun omgeving waar te nemen kan verminderen en hun gevoel van veiligheid kan aantasten.

Ten slotte hebben katten ook een natuurlijk instinct om zichzelf schoon te houden. In plaats van zichzelf te wassen met water, gebruiken katten hun tong en speeksel om hun vacht schoon te maken. Dit kan ook een reden zijn waarom katten water vermijden.

Hoewel sommige katten meer open kunnen staan ​​voor water en er zelfs van kunnen genieten, geldt dit niet voor de meeste katten.