Huis, tuin en keukenmiddelen

Katten verjagen met huis tuin en keukenmiddelen
Dingen die je zelf kunt maken of proberen om katten uit je tuin te houden en katten uit de tuin te weren. Het klinkt heel aantrekkelijk om katten te verjagen met natuurlijke middelen.

Dit zijn ze op een rijtje

 1. Geurafschrikmiddelen:
  Katten hebben een gevoelige neus en zijn gevoelig voor bepaalde geuren. Je kunt natuurlijke geurafschrikmiddelen gebruiken, zoals citroenschillen, lavendel of koffiedik, om katten uit je tuin te houden. Verspreid deze materialen over de grond in je tuin of op plekken waar de katten vaak komen.

  Wat kan werken?
  Koffieprut / koffiedik tegen katten
  Citroenschillen
  Cacao-dopjes
  Mottenballen
  Leeuwenpoep
  Peper
  Azijn

  Er zijn ook korrels tegen katten of poeders of sprays verkrijgbaar.

 2. Fysieke barrières:
  Je kunt fysieke barrières creëren om katten uit je tuin te houden. Een optie is om gaas of kippengaas over de grond te spannen of over de gebieden waar je niet wilt dat katten graven. Dit maakt het ongemakkelijk voor de kat om op die plekken te lopen of te graven. Je kunt ook planten met stekelige bladeren of doornen, zoals rozenstruiken, planten in de gebieden waar katten graag komen.
 3. Katten verjagen met water:
  Katten houden meestal niet van water, dus je kunt een bewegingsgeactiveerde sproeier installeren om katten af te schrikken wanneer ze in de buurt komen. Deze sproeiers detecteren beweging en geven een korte waterstraal af die onschadelijk is voor de kat, maar hen wel zal ontmoedigen om terug te keren naar de tuin.
  Waterpistool of tuinslang

Zorg er wel voor dat je op een diervriendelijke manier omgaat met het probleem en geen methoden gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor de katten of andere dieren in je omgeving.

Voordelen
+ Vreedzaam
+ Goedkoop
+ Levert geen ruzie op met de baasjes

Nadelen
– De werking valt vaak nogal tegen en sommige werken maar heel minimaal. (koffieprut, schillen)
– Sommige middeltjes werken echt helemaal niet en dat is compleet zonde van uw tijd en moeite en geld. (leeuwenpoep, cacaodopjes)
– Sommige zijn schadelijk voor de kat (mottenballen)
– Anderen werken heel goed maar zijn minder praktisch (waterpistool, tuinslang)

Advies
Probeer wat je denkt dat zou kunnen werken, misschien heeft u geluk en die allergische of gevoelige kat naast u wonen die niet van cacao dopjes houdt of van de koffieprut. Als het werkt is het de goedkoopste oplossing. Als het niet werkt heeft in dit geval volhouden geen zin.

Tip
U heeft overlast van 1 of meer katten. Misschien weet u wie het baasje is en kunt u het een keer aangeven. Misschien is het baasje wel bereid de poep op te komen ruimen en mee te denken met aan een oplossing.

Helpt dit niet dan is het goed idee om te kijken naar een ultrasone kattenverjager of om een keer een anti katten korrel te proberen. Dat werkt wel en zorgt in elk geval dat u nu geen last meer heeft.