Weitech kattenverjager op zonne-energie

Weitech kattenverjager op zonne-energie,
Weitech Garden Protector Solar, (type: WK0053)

Deze kattenverjager werkt op zonnecellen die de batterijen die er ook bijzitten op spanning houdt en oplaadt.

Hoe werkt het?
Op het apparaat zit een infrarode sensor. Als er een kat voorbijkomt lopen ziet het apparaat dat en reageert het met een hoge ultrasoon geluid. Dit geluid is zo hoog dat mensen of in ieder geval volwassenen het niet horen.

Het detecteert ongeveer met een hoek van 120° tot +ongeveer  7 m. diep. Hij kijkt dus met een grotere hoek (breder) dan de WK0052, maar minder ver / diep

Er zit een knop op voor het regelen van de frequentie en de gevoeligheid waarmee hij afgaat. De  twee oplaadbare batterijen die erin zitten (NiMh 1.2 V, 800 mAh) worden opgeladen door het ingebouwde zonnepaneeltje wat boven de verschrikker zit. Als u het apparaat aanschaft kan het zijn dat de batterijen eerst wat opgeladen moeten worden en hij nog niet meteen werkt. Maar dit komt vanzelf goed.

Voordelen:
+ Geen batterijen of lader nodig, zonnecellen houden de kattenverjager alert
+ Het werkt! Daar gaat het om.
+ Het apparaat is niet te groot en ziet er goed uit.
+ Duurzaam
+ Goede prijs / kwaliteit verhouding (<40 euro)
+ Waterdicht

Nadelen:
– iets minder krachtig dan de grotere variant.
– Minder verschillende instellingen dan zijn grote broertje
– Doordat het werkt op licht is het niet geschikt om op een heel donkere plaats te gebruiken, zoals een donkere struik. Het best is om hem op een zonnige plaats te installeren. Als u hem wel op een donkere plaats wilt gebruiken zou u eventueel gewone batterijen kunnen gebruiken, maar die moeten dan wel af en toe vervangen worden.
– Het lijkt erop dat deze iets sneller kapot gaan dan bijvoorbeeld de iets grotere variant. Nu heeft u natuurlijk wel gewoon garantie en verreweg de meeste mensen zijn heel tevreden.

Waar kan ik hem kopen?
Bij Bol (37 – 40)