Planten

Planten waar katten een hekel aan hebben

Er zijn planten waar katten van houden, maar gelukkig ook planten die katten minder lekker vinden ruiken. Nou laten we die eens op een rijtje zetten.

Anti katten planten
Ooievaarsbek
Dictamnus (vuurwerkplant)
Aloysia triphylla (citroenverbena)

Vaak zijn dit planten die een lucht afscheiden die wat doet denken aan citroen of die gewoon heel erg stinken. Nu stinken die planten vaak niet alleen voor katten maar ook voor jezelf. Dat is een nadeel en het moet maar in je tuin passen. Ook het aanschaffen en planten moet natuurlijk gebeuren.

Bodembedekkers
Naast het gebruiken van planten die katten vies vinden kan het ook handig zijn om planten te gebruiken die zorgen dat de ondergrond minder aantrekkelijk wordt. Denk hierbij aan bodembedekkers. Deze zorgen ervoor dat de grond minder rul en luchtig is, waar de katten zo van houden. Ze leggen het liefst een drol en dan met een paar makkelijk veegjes met de achterpoten begraven ze het onder een laagje grond of zand. Als dat niet kan, zoeken ze vaak even verder naar een stukje waar het wel rul is.

Stekelige planten
Als de kat altijd via een bepaalde route binnenkomt kan het helpen daar een stekelige plant neer te zetten zoals een meidoorn of een vuurdoorn. Ook kun je losse takken van deze heesters afhalen er daar tijdelijk neerleggen. Dat maakt het gelijk al een stuk minder aantrekkelijk en misschien heb je zo al het probleem opgelost!

Mocht dit niet helpen of heeft u geen geduld meer, is het aan te raden om te kijken naar een ultrasone oplossing of een poeder of een spray. Dit werkt en dan bent u zo van die overlast af.