Schrikdraad tegen katten

In tegenstelling tot Kattenschrik wat korrels zijn, is er ook kattenschrikdraad te koop.

Dit is natuurlijk wat minder diervriendelijk, maar er is wel een grote kans dat met een of twee schokken de kat voor altijd heeft geleerd weg te blijven.

Schrikdraad katten

U heeft niet gevraagd om die poep en overlast en soms zijn er maatregelen nodig. Het schrikdraad is ongevaarlijk voor de kat, maar het geeft wel echt een schok. Natuurlijk niet echt fijn voor het baasje. Daarbij moeten we het wel wat relativeren, immers alle koeien en andere beesten houden we ook achter schrikdraad. Het is wat hypocriet misschien om het heel zielig te vinden voor een kat en niet voor een ander dier. (Mensen zijn natuurlijk vaker wat hypocriet, zo geven we onze goudvis een naam, terwijl we een visstick wegwerken…)
Soms is kattenschrikdraad gewoon een goede oplossing.Velda pond protector

Misschien is het handig om eerst korrels of een ultrasoon oplossing te proberen alvorens met kattenschrikdraad te beginnen.

Tip:
Als u weet wie de eigenaar is helpt het soms om erover te praten. Het kan zijn dat de eigenaar helemaal niet weet dat u er zo’n last van heeft en dan kan hij/zij meedenken of zelf nog een goed idee aandragen. Het kan zijn dat als de buurman merkt dat u schrikdraad gaat gebruiken dit de sfeer niet ten goede komt.

Tip bij het aanleggen:
Voor katten is het handig om niet meer dan 15-20 cm ruimt tussen de draden aan te houden.

Voordelen:
– Het werkt
– Betrouwbaar

Nadelen:
– Wat meer werk om te installeren
– Kan voor ruzie zorgen met het baasje van de poepert
– Het houdt geen rekening met wat voor dier (of kind) het is die ermee in aanraking komt.
– Het oogt wat somber (een soort prikkeldraad achtige look, als je het monteert op een schutting)

Waar kan ik het kopen?
Bij Bol Kattenschrikdraad